Kalliopuron pienryhmäkoti

Vi är ett tvåspråkigt, inom barnskyddet specialiserat, smågruppshem med plats för sju barn.

Vi erbjuder lång- och kortvarig omvårdnad, mottagningsålder är 0–17 år.

bootstrap carousel

Presentation

 Kalliopuro är år 2002 grundat smågruppshem med plats för sju barn. Smågruppshemmet erbjuder kort- och långvarig vård och omsorg för barn. Mottagningsåldern är 0–17 år.

Mobirise

Verksamhetsidé

I smågruppshemmet kan barnet växa i en familjär och hemtrevlig miljö, ända till vuxenålder. När barnet har uppnått myndighetsålder och flyttat bort från Kalliopuro, försöker vi hålla kontakt och stöda henne i fortsatta livet.  

Smågruppshemmets personal består av inom social- och hälsovården yrkeskunniga personer, som sätter gränser och ger ömhet åt barnen.

Vår verksamhet består av vardagliga uppgifter som skolgång, fritids aktiviteter, normala vardagliga sysslor och lugn samvaro. Vi tar barnet i beaktande som person och hennes personliga behov respekteras. Hennes uppfostran och tillväxt stöds i enlighet med hemmets regler. Vårt mål är att barnet växer upp i en trygg miljö, pålitligt säkerhetsnätverk och att barnet håller kontakt med sina biologiska föräldrar och att kontakten inte brister.

Mobirise

Läge

Smågruppshemmet är beläget på den natursköna landsbygden i Sibbo, med halvtimmes körväg från Helsingfors och Borgå.

Kommunens service, tjänster och skolor befinner sig i Nickby, fem kilometer från Kalliopuro. Närmaste busshållplats är på femhundra meters avstånd.

Lokaliteter

Smågruppshemmet befinner sig i ett år 1979 byggt egnahemshus som nyligen har grundrenoverats.

I övrevåningen finns ett stort vardagsrum/matsal, rymligt kök, tre enkelrum, ett dubbelrum och WC.

I nedrevåningen finns två enkelrum, tvättrum och bastu, brasrum, hjälpkök, WC, kontor, hobbyrum och förråd.

Mobirise

Hobbymöjligheter

På det stora gårdsområdet finns spelplan och naturen bjuder till olika möjligheter. På vintern finns det möjlighet till skidåkning. För varje barn försöker vi finna en lämplig och intressant hobby som kan vara idrott, konst och kultur. I närområdet bor barnfamiljer så barnen hittar också nya vänner i närheten.

Personal

Vård och omsorg erbjuder yrkeskunnig personal inom social- och hälsovården. Varje barn har en egen instruktör. För att bibehålla yrkeskunskapen och orka i arbetet har personalen regelbunden yrkeshandledning, öppet samarbete med olika instanser och skolnings tillfällen.

Vår arbetsplats är rökfri.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Kontaktinfo

Kalliopuron pienryhmäkoti

Västervägen 51, 04130 Sibbo
Telefon: 040 8699 020
Sähköposti: [email protected]

Ansvarig instruktör Dan Broman:
040 8390 990 

Mobirise